Verksamhet 2012 « Junilistan

« tillbaka till startsidan

Verksamhet 2012

januari 1, 2013

Eurokrisen stod fortsatt i fokus under 2012. Junilistans främsta utåtriktade aktivitet under året var ett seminarium om eurokrisen i Almedalen under politikerveckan. Seminariet leddes av Birgitta Swedenborg och medverkade gjorde Nils Lundgren, Stefan de Vylder, Anne-Marie Pålsson och Rune Andersson. Det var en imponerande och kunnig panel och en spännande diskussion. Seminariet var mycket välbesökt men täckningen av media var ändå blygsam. Delar av seminariet finns dock inspelat och är tillgängligt på Youtube – klicka här. Därutöver har det förekommit artiklar och insändare av flera Junilistan närstående personer, till exempel en insändare av Villy Neuman i Jönköpingsposten, inlägg av Anders Sjöberg i Europaportalen, av Nils Lundgren i Newsmill och av Stefan de Vylder i Europaportalen. Vidare har Birgitta Swedenborg intervjuats i nättidningen Dagens Opinion.

Under året har flera i Junilistans nätverk utarbetat planer för att starta en tankesmedja med samma värdegrund som Junilistan men formellt helt fristående från Junilistan. Tankesmedjan ”Forum för EU-debatt” ska med hjälp av fristående forskare och experter producera rapporter om olika EU-teman, vilka sedan ska diskuteras vid offentliga seminarier. Planen är att tankesmedjan ska komma igång med sitt arbete under våren 2013 och vara aktiv åtminstone fram till valen 2014 –  Forum för Eu-debatt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn